onsdag 21 november 2012

Amerikanska ingredienser och mått på svenska

Att hitta underbara recept på nätet från amerikanska sidor är lätt, men att översätta måtten och ingredienserna till svenska kan vara lite klurigt och ta sin lilla tid. Vi vill därför hjälpa er med denna guide! Lycka till med er bakning!

MÅTTENHETER

1 U.S. gallon = 4 liquid quarts = 3,8 l
1 liquid quart = 2 liquid pints = 9,5 dl
1 liquid pint = 2 cups = 4,7 dl
1 cup = 8 fluid ounces = 16 tablespoons = 2,37 dl
1 U.S. fluid ounce (U.S. fl.oz) = 29,6 ml
1 stick = 113,4 gram

INGREDIENSER

Almond Paste = Mandelmassa
Baking Powder = Bakpulver
Brown Sugar = Farinsocker
Buttermilk = Kärnmjölk
Caster Sugar = Finkorningt Socker
Cornstarch = Maizena (Majsstärkelse)
(Corn)Syryp = Sirap
Custard = Vaniljkräm
Egg = Ägg
Egg White/Albumen = Äggvita
Egg Yolk = Äggula
Gelatin = Gelatin
Granulated Sugar = Strösocker
Marzipan = Marsipan
Potato Starch = Potatismjöl
Powdered Sugar, Confectioner's Sugar eller Icing Sugar =Florsocker
Quark = Kvarg (typ Kesella)
Self-Raising Flour = Självjäsande mjöl (Kan göras själv då man blandar 5 dl mjöl, 3 tsk bakpulver och en knapp tsk salt)
(Wine) Vinegar = Vinäger
Wheat Flour (All Purpose Flour) = Vetemjöl

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag jobbar för receptsajten Hittarecept.se och jag såg att du har goda recept på din blogg :) Titta gärna förbi på vår sajt där du hittar tusentals recept från svenska bloggar och sajter. Kolla också på ”Matbloggstoppen" http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen.

    Vill du vara med och få dina recept visade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

    Med vänliga hälsningar,

    Emilie
    Hittarecept.se/

    SvaraRadera